Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Drága mulatság a tűzoltókkal szórakozni
stop.hu 2012.09.28. 15:50:00

Nem érdemes hívogatni a tűzoltóságot feleslegesen, mert nincs anonim hívó és a telefonbetyárnak a rendőrséggel gyűlik meg a baja.
A beérkező tűzjelzések közül számos alkalommal bizonyosodott be, hogy a telefonáló részéről szándékosan megtévesztő jelzés volt. Ezekben az esetekben a tűzoltók helyszínre történő vonulása egyrészt felesleges költségeket eredményez, másrészt késleltetheti a ténylegesen bekövetkezett tűzesethez való kiérkezést, ami akár tragédiához is vezethet.

Hasonlóan felelőtlen magatartás, amikor egyes polgárok szórakozásból telefonálnak az igazgatóság műveletirányító ügyeletére. Ezekben az esetekben a telefonálók soha nem szólnak bele a telefonba, viszont hívásaikat többször megismétlik akadályoztatva az ügyeletesek napi munkáját.

Vélhetően a betelefonálók nem is sejtik, hogy valamennyi szándékosan megtévesztő jelzés, vagy "néma" telefonhívást követően az igazgatóság rendőrségi feljelentést tesz. A megyei főügyeleteken valamennyi hívószám - még a telefonfülkéhez tartozó is - rögzítésre kerül, amely segíti az ilyen felelőtlen, meggondolatlan emberek felderítését, felelősségre vonását.

További friss információk
Öten meghaltak és négyen életveszélyesen megsérültek Balatonfőkajárnál
Süttői tűz: emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség
Bedrogozva okozott halálos közlekedési balesetet
Jogosítvány nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt okozott halálos közlekedési balesetet az Elit Taxi sofőrje, akivel szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja is - a rendőrség őrizetbe vette a férfit
Cserbenhagyás miatt keresik a nyíregyházi rendőrök (fotó)
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat