Ma: 2020.08.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Anyát és lányát ölte meg a szén-monoxid
MTI 2013.01.26. 9:35:00
Szén-monoxid-mérgezésben életét vesztette egy középkorú nő és kiskorú lánya Budapest XIV. kerületében szombatra virradó éjszaka. A kilenclakásos társasházat ki kellett üríteni - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ismertetése szerint a Bazsarózsa utcai ház földszinti lakásához riasztották a mentőket, majd a tűzoltókat szén-monoxid-mérgezés miatt.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese, Valics Dezső elmondta, a mentők többször újraélesztették az anyát és a lányát, de már nem tudták megmenteni az életüket. A nő hozzátartozóját kórházba szállították megfigyelésre.

Kisdi Máté közlése szerint a háromszintes épület első és második emeletének lakásaiban egészségre ártalmas koncentrációt mértek a tűzoltók, ezért intézkedtek az épület kiürítéséről.

A katasztrófavédelem a BKV-tól melegedőbuszt kért a helyszínre, majd a nyolc lakót az önkormányzattal közösen egy közeli szállodában helyezték el.

Az épületet le kellett zárni, a lakók várhatóan szombaton még nem térhetnek vissza a házba, ugyanis a gázművek és a kéményseprők vizsgálatát meg kell várni.

Kisdi Máté hangsúlyozta, hogy az ilyen jellegű balesetek a gázkészülékek rendszeres ellenőrzésével, valamint szén-monoxid-érzékelő beszerelésével megelőzhetők.

További friss információk
Öten meghaltak és négyen életveszélyesen megsérültek Balatonfőkajárnál
Süttői tűz: emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség
Bedrogozva okozott halálos közlekedési balesetet
Jogosítvány nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt okozott halálos közlekedési balesetet az Elit Taxi sofőrje, akivel szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja is - a rendőrség őrizetbe vette a férfit
Cserbenhagyás miatt keresik a nyíregyházi rendőrök (fotó)
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat