Ma: 2021.04.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Kényszermunkára, bűncselekmények elkövetésére kötelezte és bántalmazta az ingatlanába költöztetett embereket
Privatkopo.hu 2021.02.25. 8:00:00

A Fejér megyei rendőrök lakóhelyéről állították elő azt a zámolyi férfit, aki több személyt, köztük fiatalkorút is ingatlanába költöztetett, majd kényszermunkára, bűncselekmények elkövetésére kötelezte és bántalmazta őket.A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves zámolyi férfival szemben.  

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított ingatlanához csalta a későbbi sértetteket, és albérleti díj fejében lakhatást biztosított részükre. Rövid időn belül különböző munkák elvégzését követelte meg tőlük. Előfordult, hogy fakivágás, kertrendezés, autóbontás, bevásárlás volt a feladatuk, valamint a jogosítvánnyal rendelkező sértettnek rendszeresen kellett sofőri tevékenységet is ellátnia. Az elvégzett feladatokért a szabad mozgásukban korlátozott érintettek fizetést nem kaptak, mindemellett a megállapodásuk ellenére ételt sem biztosított részükre folyamatosan a ház tulajdonosa. Az elkövető lopásra is kényszerítette a sértetteket, és amennyiben ellentmondtak, bántalmazta őket. Gyakran előfordult, hogy az ittas állapotban lévő férfi tettlegességét minden előzmény nélkül kellett elszenvedniük a megfélemlítetteknek.

Egyiküket 13 éves kora óta kötelezte kényszermunkára és lopásokra az elkövető. Két sértett idővel el tudott szökni a kizsákmányolótól.

A több hónapig tartozó nyomozási munka eredményeként sikerült összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján a Fejér megyei nyomozók a főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival 2021. február 23-án, otthonában elfogták és előállították az elkövetőt.

A férfit a rendőrök több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat