Ma: 2018.07.15.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Az utcán késelte halálra korábbi barátját
HP 2017.06.27. 12:00:00

Vádat emelt az ügyészség egy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési ügyben Budapesten.A bűncselekmény elkövetésével vádolt férfi tavaly februárban az utcán késelte halálra a vele korábban baráti viszonyban álló áldozatot, majd ezután korábbi élettársa segített neki a nyomok eltüntetésében, és a hatóság előli menekülésben.

Az elsőrendű vádlott 25 éves férfi és a sértett régebben éveken át barátok voltak, de a kapcsolatuk 2016 elejére megromlott, mivel a vádlott hosszabb ideje tartozott a másik férfinak.

2016 januárjában a vádlott ismét ígéretet tett a tartozása rendezésére, majd e célból február 9-én estére telefonon találkozót beszéltek meg. A sértett a saját autójával ment a vádlottért, aki beült mellé, majd az autóval elindultak, később pedig egy Budapest XVIII. kerületi utcában leparkoltak.

Ezután az autóban - konkrétan meg nem határozható okból, illetve előzményeket követően - a vádlott rátámadt a sértettre, többször megütötte, majd egy késsel több ízben meg is szúrta. A megtámadott férfinak sikerült kiszállnia a járműből, ezért menekülni kezdett, miközben segítségért kiáltott; a vádlott azonban kergetni kezdte, majd amikor utolérte, nagy erővel belevágta a kését. Miután a sértett összeesett és eszméletét vesztette, a vádlott először megpróbálta őt betenni a járműbe, majd miután ez nem sikerült, levette a sértett nyakából annak arany nyakláncát, beült a sértett gépkocsijába, és azzal elmenekült a helyszínről.

Ezután a saját lakásához hajtott, ahol ekkor éppen ott tartózkodott korábbi élettársa, az ügy másodrendű vádlottja, egy 22 éves nő. A vád szerint megbeszélték, hogy a nő segít a férfinak eltüntetni a bűncselekmény nyomait; ennek megfelelően kitisztították az autót, majd azt a XXI. kerületben hagyták, később pedig megszabadultak a férfi véres ruhájától, illetve késétől is.

A rendőrök nagy erőkkel keresték az elkövetőt, és még aznap éjjel a másodrendű vádlott lakásán is megjelentek, a nő azonban azt hazudta: nem tudja, hol van a volt élettársa, mivel a kapcsolatuk már megszakadt. A vádlottak ezután az éjszakát a nő nagyanyjának budapesti lakásán töltötték. Másnap szembesültek azzal, hogy a nyomozó hatóság mindkettőjükkel szemben körözést adott ki. A másodrendű vádlott a délelőtti órákban önként megjelent a rendőrségen, az elsőrendű vádlott pedig az esti órákban szintén feladta magát.

A Fővárosi Főügyészség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és kifosztással, míg társnőjét emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntettével vádolja.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat