Ma: 2021.01.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Többmilliárdnyi áfát csalt el a parfümökkel és táplálékkiegészítőkkel trükköző bűnszervezet
Privatkopo.hu 2020.12.03. 15:20:00

Úgynevezett körhintacsalásra szakosodott dunántúli bűnszervezetet számolt fel a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az akcióban több mint százötven nyomozó és járőr vett részt, egyszerre ötven helyszínen összesen három országban csaptak le a bűnözőkre, és húsz embert fogtak el.A magyar hatóságok mellett az Eurojust és az Europol is támogatta az akciót - közölte a NAV. A bűnbanda a kiépített számlázási láncokon keresztül több mint hárommilliárd forint áfát igényelt vissza jogosulatlanul.

A bűnszervezet jókora számlázási láncolatot működtetett, amelyen keresztül parfümöt és táplálékkiegészítőket „utaztattak” Magyarország és Szlovákia, illetve Magyarország és Csehország között. A termékek egymást váltó bukó cégek fiktív belföldi értékesítésein keresztül jutottak el a haszonhúzó, úgynevezett brókertársaságokhoz, akik a banda területére bejegyzett cégeknek értékesítették őket. Azonban az áruk sosem kerültek forgalomba, ahogy megérkeztek a célországba, hamis dokumentumokkal vissza is szállították Magyarországra, hogy újra és újra átfuttassák a láncolaton, ezzel a már említett több mint hárommilliárd forint áfát tudták visszaigényelni úgy, hogy azt nem fizették be a költségvetésbe.

A bűnszervezet egyik tagja megpróbált elrejtőzni a hatóság elől, de a nyomozók néhány órán belül őt is elfogták, és őrizetbe vették. Emellett a csaló társaság raktáraiban rengeteg parfümöt, valamint szabálytalanul tárolt, állati ürülékkel szennyezett táplálékkiegészítőt és az újracsomagolásukhoz szükséges eszközöket találtak. 

A milliárdos csaláson túl a nyomozók a szervezet tagjaitól nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le, valamint bankszámlákat, üzletrészeket, szabadalmakat, gépjárműveket és ingatlanokat vettek zár alá, több mint egymilliárd forint értékben.

 
Top cikkek
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat