Ma: 2020.12.03.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Tizennyolc bűncselekmény elkövetésével vádolják a 17 éves cigányt
Privatkopo.hu 2020.01.14. 11:00:00

Tizennyolc bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség egy 17 éves fiúval szemben, aki először nevelőotthonokban, majd Kaposvár közterületein követett el különféle erőszakos cselekményeket.A Kaposvári Járási Ügyészség vádirata szerint a fiatalkorú vádlott 2019 márciusától került gyermekotthonba, azonban agresszív és öntörvényű viselkedése miatt kétszer is áthelyezték speciális intézményekbe.

Április és július között számos konfliktust kezdeményezett a gondozási helyein: ököllel verte és rugdalta társait, egy nála fiatalabb fiúval szemben pedig különösen durva volt. Őt folyamatosan félelemben tartotta, ok nélkül bántotta; veréssel arra kényszerítette, hogy az otthonban helyette takarítson, vele menjen kimenőre, egy kaposvári áruház előtt neki kolduljon és cigarettacsikkeket gyűjtsön. A megfélemlített sértettől erőszakkal és fenyegetéssel megszerezte telefonjait és új cipőjét is, amiket később eladott.

A vádirat szerint a vádlott 2019. augusztus 12-én, reggel ittasan kedvezményes jegyet akart vásárolni a kaposvári vasútállomáson, azonban nem volt diákigazolványa, ezért a pénztáros megtagadta a kedvezményes jegy kiadását. A vádlott ettől indulatba jött, belerúgott a pénztár falába és hangosan szidalmazta a vasúttársaságot. A sértett a pénztárból kijött és ki akarta vezetni az agresszív vádlottat az állomás épületéből, de õ a vasúti dolgozóra támadt, megütötte, majd elfutott a helyszínről.

Még aznap este egy ismerősére is rátámadt, bántalmazta, erőszakkal elvette a nála lévő aprópénzt, majd a sértett segítségére siető fiúkat is bántalmazta. A rendőrök intézkedés alá vonták az elkövetőt, azonban előállítása során az őt szállító rendőrautó egy taxival összeütközött, a fiú pedig a felfordulást kihasználva kiugrott a kocsiból és elfutott. Később elfogták, jelenleg letartóztatásban van.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat