Ma: 2020.04.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Médiaajánlat
Hatvanöt budapesti vendéglátóhelyre tört be a tinibanda
Privatkopo.hu 2020.02.29. 5:02:00

A gyanú szerint öt hónap alatt 65 budapesti vendéglátóhelyre tört be a fiatalokból álló társaság. A ferencvárosi nyomozók befejezték ügyük vizsgálatát.Négy fiatalkorú és négy gyermekkorú fiú a gyanú szerint 2018 októbere és 2019 februárja között 65 budapesti büfébe, gyorsétterembe, pékségbe, illetve üzlethelyiségbe tört be. A fiatalok szinte minden betörésüknél ugyanazt a módszert alkalmazták: a vendéglátó egység a vevők utcafronti kiszolgálásához használt egyik ablakát kifeszítették, majd a pénztárgépben talált pénzt ellopták, de volt, amikor mobiltelefont, laptopot vagy italt is magukkal vittek.

Az elkövetők elfogása több lépcsőben, 2018. december 27. és 2019. január 15. között történt. A nyomozók a betörőcsapat egyes tagjait kamerafelvételek alapján azonosították, majd elfogatóparancsot adtak ki ellenük, vagy éppen az eltűnt személyek között ismerték fel őket.

A ferencvárosi rendőrök a négy fiatalkorút 49 rendbeli lopás vétség, 9 rendbeli lopás vétség kísérlet, 4 rendbeli lopás bűntett és 7 rendbeli rongálás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, illetve a négy gyermekkorú fiút is meghallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat