Ma: 2019.10.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Gyilkosságért elítélték, megszökött, majd évekig drogterjesztésből élt a százhalombattai férfi
Privatkopo.hu 2019.01.07. 11:00:00

Egy 45 éves százhalombattai férfit előre kitervelten elkövetett emberölés miatt jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetésre ítéltek. Mivel büntetését nem akarta letölteni, ezért 2010 júliusában Spanyolországba menekült. 2012 végén aztán visszajött Magyarországra, és hamis román személyi igazolvánnyal, román állampolgárként és guineai vezető engedéllyel, de budapesti lakosként jelentkezett be az országos személy-nyilvántartási rendszerbe.A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi 2013-ban elhatározta, hogy - mivel bujkálásra kényszerül - kannabisz termesztéséből és terjesztéséből fog megélni.

A magokat külföldről szerezte be, amiket tápkockákban nevelt, és eleinte szabadtéren termesztett. Majd elhatározta, hogy klónozással fogja szaporítani az állományát a budapesti bérelt lakásának egyik szobájában. A befolyt pénzből álnéven előbb Uszódon vett lakást 1,4 millió forintért, majd később Csávolyon 3,8 millióért. Itt kapcsolták le - 2016 októberében - a rendőrök.

A házkutatásnál többek között kézi permetezőt, 27 darab trafót, 12 darab időzítő kapcsolót, 2 darab szagelszívót, őrlőket, digitális mérlegeket, fecskendőket, 143 tő növényt és közel 6 kiló növényi törmeléket találtak.

A férfi - akinél egy hangtompítós, öntöltő pisztolyt és tíz darab lőszert is találtak a nyomozók - három és fél év alatt több mint 1400 tő kannabiszt termesztett.

Az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem, lőfegyverrel visszaélés, lopás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat ellene, és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat