Ma: 2020.10.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Közérdekű címek, telefonszámok
7 év fegyház „unokázós” csalásokért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett
Privatkopo.hu 2020.09.28. 10:25:00

Egy férfi időskorú sértetteket tévesztett meg, akiktől készpénzt és ékszert csalt ki. A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség eredményesen emelt ellene vádat, és a büntetése súlyosítását is el kívánja érni perorvoslatával.A vádirat szerint egy 54 éves férfi úgynevezett „unokázós” csalásokban vett részt 2018 áprilisában-májusában. Időskorú, budapesti sértetteket hívott fel ismeretlen társával, akiket megtévesztve azt hazudták, hogy a sértettek hozzátartozói közlekedési balesetet szenvedtek, ezért készpénzre van szükségük. A férfi ezután elment a sértettek lakásához és magát rendőrnek kiadva több százezer, illetve több millió forintot - egy esetben ékszereket is - vett át, majd vitt el. A férfi a négy esetben, összesen 9 millió forintot meghaladó kárt okozott.

A Budapesti VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a negyedik alkalommal elfogták a férfit és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben 4 rendbeli, nagyobb kárt okozó,  üzletszerűen és társtettesként elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki és őt - mint többszörös visszaesőt - 7 év fegyházbüntetésre és 400 000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság a férfit kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet nem jogerős, ugyanis ellene az ügyészség a büntetés súlyosítása céljából fellebbezést jelentett be.

A férfi más ügyben letartóztatásban van.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat