Ma: 2021.04.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Dohányboltban rabolt, majd a központi segélyhívón adta fel magát
Privatkopo.hu 2021.03.02. 8:30:00

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a letartóztatásban lévő férfit, aki egy tatabányai dohányboltban késsel fenyegetve kényszerítette az eladót a kasszában lévő pénz átadására.Az ügyészség által megállapított tényállás szerint az ittas férfi 2021. január 30-án, 15 óra 30 perckor egy tatabányai dohányboltba úgy ment be, hogy az arcát, orrát maszkkal, a fejét, arcát sötét színű kapucnival takarta el, és a jobb kezében egy 10 cm pengehosszúságú kést tartott.

A férfi az eladótér hűtőpultjánál az eladóval közölte, hogy „Ez egy rablás!”, majd a pult mögé ment. Az elkövető az eladó vállát megfogta, közben a bevétel átadását követelte.

Az eladó a férfitól való félelmében a kasszából 50 500 forintot vett ki és adott át a rablónak, aki ezalatt a kést mindvégig a jobb kezében tartotta.

A férfi a dohányboltból távozása után taxiba ült, a viteldíjat a rablott pénzből fizette ki, majd alkoholt fogyasztott.

Az elkövető másnap hajnalban, a rendőrség központi segélyhívóján adta fel magát, amely után a tatabányai rendőrök őt őrizetbe vették, tőle a rabolt pénzből 24 000 forintot foglaltak le.

Az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit a Tatabányai Járásbíróság 2021. március 1-én 5 év fegyházbüntetésre, és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ítélet kihirdetését követően a bíróság a letartóztatást fenntartotta, a végzés véglegessé vált.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat