Ma: 2020.06.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Impresszum
Preparált könyvekbe rejtett pénzzel akarták megvesztegetni a katasztrófavédelem munkatársait
HP 2019.04.12. 13:56:00

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség két férfi ellen, akik ahhoz, hogy könnyebben megszerezhessenek egy szakhatósági állásfoglalást, preparált könyvekben elrejtett készpénzt akartak átadni az eljáró tűzoltóknak.A vádirat szerint az egyik vádlott, egy 65 éves férfi tulajdonos volt egy cégben, amely raktár és irodaépület használatbavételére irányuló engedélyt kért. Az engedélyhez a katasztrófavédelmi hatóság szakhatósági állásfoglalása volt szükséges, a férfi ezért megbízta 64 éves férfi ismerősét, hogy képviselje a céget a szakhatóság előtt.

A katasztrófavédelmi hatóság 2016 decemberében a használatbavételt - tűzvédelmi szempontok alapján - nem támogatta. Ezután a 65 éves férfi, a támogató szakhatósági állásfoglalás megszerzése érdekében átadott társának egy ajándékcsomagot, ,,Boldog karácsonyt!" feliratú csomagolásban, amelyben egy újra fóliázott, azonban 30 000 forint készpénzt is tartalmazó könyv is volt, azért, hogy azt a társa juttassa el a katasztrófavédelmi ügyintézőhöz.

A megbízott az ajándékcsomagot 2016. december 21-én megkísérelte átadni a Budapest III. kerület, Vihar utcában az ügyfélfogadást ellátó tűzoltó hadnagynak, aki azt visszautasította.

A 64 éves férfi - társa megbízásából - 2017. január 3-án ismételten megkísérelte elérni a szakhatóság támogató állásfoglalásának kibocsátását, amikor az ügy előadójának, egy tűzoltó főhadnagynak egy újrafóliázott, azonban akkor már 60 000 forint készpénzt tartalmazó könyvet kívánt átadni jogtalan előnyként. A könyvet ez a tűzoltó sem vette át, de a férfi mindkét esetben az ügyfélfogadó helyiségben hagyta az ajándékot.

A Fővárosi Főügyészség a két férfival - a 64 évessel, mint bűnsegéddel - szemben 2 rendbeli hivatali vesztegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni, de a halmazati szabályok szerint jelen ügyben négy és fél év a büntetési tétel felső határa.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat