Ma: 2021.06.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Gépkocsit szeretett volna vásárolni, 900 ezer forint előleget fizetett fél évvel ezelőtt - azóta se autó, se pénz
Privatkopo.hu 2019. 12. 09. 6:30:00

Pál hatodik hónapja várja, hogy visszakapja azt a 900 ezer forintot, amelyet egy gépkocsi külföldről történő behozatalával kapcsolatban fizetett előlegként egy olyan férfinak - Nagy Lászlónak -, akinek a neve több furcsa üggyel kapcsolatban is felmerült a közelmúltban. A Privatkopo.hu értesülése szerint egymás után érkeznek a feljelentések a rendőrségre hasonló ügyekben.„Történetünk 2019 februárjában kezdődik, amikor a családi örökség eladásával befolyt pénzből vállalkozásunkat elkezdtük felépíteni . A vállalkozásunk fő profilja: gépi földmunkák. Ehhez  kezdtünk vásárolni gépeket, eszközöket” - mondta Pál. „Hamar rájöttünk, hogy ezeket szállítani is tudni kell. Az interneten keresgéltem szállítójárművet, meg is néztem jó néhányat, de nagyon drágák voltak.”

A férfi így talált rá egy több név alatt is futó hirdetésre, amely kedvező áron jó állapotú autók behozatalával kecsegtette az érdeklődőket. „Jelenleg az autó külföldön van, de mi segítünk önnek kiválasztani, Magyarországra szállítani, lepapírozni. Érdeklődni: Nagy Norbert, telefonszám.” Nagy Norbert valójában Nagy László volt, akivel kapcsolatban több furcsa ügy is felmerült a közelmúltban.

„Felhívtam a számot, a férfi nagyon készséges volt, szinte minden nap hívott, e-mailt, fényképeket küldött a kisteherautóról, hogy tudjak választani. Amikor sikerült kiválasztani a számomra megfelelőnek tűnő gépkocsit, Nagy elmondta, hogy ügyvéd előtt előleget kérnek.”

A szerződéskötésre és pénzátadásra 2019. július 2. napján, dr. B. D. ügyvéd budaörsi lakásán került sor. Pál nem értette, miért az ügyvéd magánlakásán intézték a hivatalos ügyet, miért nem az ügyvédi irodában. Elmondása szerint Nagy vette át a pénzt, 900 000 forintot, de a szerződést a felesége, Nagy-Szabó Mariann írta alá - a Garmak Kft. ügyvezetőjeként. A vállalkozással szemben 2019-ben hét végrehajtási eljárást rendeltek el.

„Vártuk, hogy lejárjon a szerződésben rögzített egy hónapos határidő, folyamatos egyeztetések zajlottak, mindent ígéretek, hogy vonóhorgot szerelnek rá, stb. „Most mennek az autóért.” Aztán: „holnap mennek az autóért”. Folyamatosan hitegettek. Eltelt a 30 nap, és azt mondták: itt az autó, de még vannak egyéb teendők rajta, például műszaki átadás, stb. Mi továbbra is csak várni tudtunk” - magyarázta Pál.

A férfi szerint a következő indok az volt, hogy Nagyék várják a papírokat Olaszországból. Mire ő azt mondta, hogy most már látni akarja az autót, bárhol is legyen az országban. „Nagy azt mondta erre, hogy vissza kellett vinni Olaszországba, mert nincs rendben valami az autóval. Küldenek másik listát, válasszak másik gépkocsit” - tette hozzá.

Kérésüknek eleget tett, de az a gépjármű sem érkezett meg. Közben egyre ritkábban lettek a telefonbeszélgetések, Messenger-üzenetek. „Csak kifogásokkal szembesültem... „majd visszahív”, „most nem ér rá”, „most tárgyal”, stb. Ma már tudom, hogy ez csak időhúzás volt Nagy László részéről.”

Aztán meglepő fordulat történt az ügyben: Nagyék egyszer csak küldtek e-mailben egy lemondó nyilatkozatot, hogy Pál írja azt alá, és a pénzt visszakapja. Megtette, de pénzt nem kapta vissza. A mai napig sem.

„Írták, hogy legyünk türelmesek. Vártunk. 2 hónapot. Aztán rendőrségi feljelentést tettünk, ami még nem vezetett érzékelhető eredményre” - zárta története elmesélését a becsapott férfi.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat