Ma: 2020.11.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Mocsok, bűz, kétes eredetű húsok egy budapesti kínai étteremben
Privatkopo.hu 2020.10.20. 13:20:00

A Budapest XIII. kerületi Ipoly utcában lévő étteremben (a cím alapján a Nokedli kínai kifőzdéről van szó) razziáztak október elején a Nébih szakemberei. Jó célpontot választottak: a súlyos higiéniai problémák mellett az étterem üzemeltetője sem a tevékenység végzéséhez szükséges külön engedélyt, sem a dolgozók egészségügyi alkalmassági igazolását nem tudta bemutatni.A hatóság beszámolója szerint az üzlet szinte minden helyiségében, de még az udvaron is egymást érték a higiéniai problémák: a kiszolgáló- és tálalópult például élelmiszertárolásra alkalmatlan volt, a mögötte kialakított egymedencés mosogató/kézmosóban a lefolyó koszos volt, és a „kifogásolható állapotú padozaton” is élelmiszert tároltak.

A Nébih szerint a takarítatlan főzőkonyha hűtőtereiben együtt tárolták a nyers zöldséget, a fagyasztott élelmiszert, a nyers tésztát és a húst, de piszkosak voltak a berendezési tárgyak, a főzőberendezések körül pedig „ismeretlen eredetű, undort keltő folyadékot” találtak az ellenőrök.

Mindezek mellett a vendégek részére kialakított mellékhelyiség padozata, oldalfala koszos volt, és a higiénikus kézmosás feltételeit sem biztosították.

Az étteremben tapasztalt hiányosságok miatt a Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette az étterem tevékenységét. Egyúttal a szakemberek csaknem 350 kg. nem nyomonkövethető, lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból.

Az egység kizárólag az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatja majd tevékenységét.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat