Ma: 2020.10.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
privatkopo.hu 2011.03.21. 1:07:00

Egy érdekes történet 2007-ből, amely Lázár János kifinomult üzleti érzékét dicséri…Közel 4 éve történt, hogy a hódmezővásárhelyi fideszes többségű közgyűlés sürgősségi, rendkívüli és zárt ülésén döntött arról, hogy eladja három ingatlanát. Az egyik ingatlanért, egy iskolaépületért a vásárló - rendhagyó módon - nem készpénzzel, hanem barterrel, internetes hirdetési ellentételezéssel fizetett. A vevő, a Generál Média Kft. weblapjain ajánlott fel cserébe banner megjelenési lehetőségeket. A kft. pornó- és erotikusoldalakat is működtet, többek között a popsi.hu-t, a mellesleg.hu oldalt, valamint a pornomagazin.hu honlapot, de a cég nevén szerepelnek a szexipar területéről ismert hustler.hu és a penthouse.hu domaineket is.

„Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a Hódmezővásárhely belterület 12168 hrsz. alatti 3933 m2 nagyságú Hódmezővásárhely, Vöröskereszt utca 5. szám alatti ingatlant a forgalomképtelen törzsvagyonból kivonja és a Generál Média Kft. (képviseli: Holman Endre ügyvezető) részére történő értékesítéséhez hozzájárul azzal a feltétellel, hogy az ingatlan értékének ellentételezéséül a Kft. havi 670.000 Ft. + Áfa összegben (havi 10.000.000 millió banner megjelenést) hirdetési keretösszeget biztosít 5 éven keresztül (60 hónap) Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata számára a Generál Média Kft. által üzemeltetett illetve az érdekeltségi körében tartozó weboldalakon.”

Tehát a barter szerint a kétszintes épületet, amelyhez különálló tornaterem és egy másik melléképület is tartozik, nem pénzért adták el Lázárék, hanem 40,2 millió forint értékű bannerért, internetes hirdetésért.

Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere akkor úgy nyilatkozott: vállalja a közgyűlési döntést, amelynek ő volt az előterjesztője. Lázár szerint két hódmezővásárhelyi fiatalember (Holman Endre és Holman János - a szerk.) cégéről van szó, akik a vállalkozás központját viszik az üresen álló iskolába.

A Generál Média kft. ügyvezetője, Holman Endre az Indexnek azt állította: 6,7 filléres áron adták el az önkormányzatnak a 600 millió banner darabját, ami a magyarországi online-piacon rendkívül kedvező ajánlat, szinte ingyenesnek nevezhető. Holman megerősítette a polgármester nyilatkozatát, hogy a város vezetője kérte ezt a lehetőséget a cégtől.

A hatályos cégnyilvántartás szerint a 3 millió forint törzstőkéjű Generál Média Kft. székhelye (cégközpontja) 2003 óta a Hódmezővásárhely, Könyves u. 1. szám alatt található, a társaság egyik telephelye 2008. október közepétől a Vöröskereszt u. 5. szám alatti (bannerekért megszerzett) volt iskolaépületben működik.

Vajon mit akarhat hatszázmillió banner révén hirdetni a súlyosan eladósodott Hódmezővásárhely első embere?

Levél Lázár János részére

A privatkopo.hu a mai napon az alábbi tartalmú levelet intézte Hódmezővásárhely polgármesteréhez, Lázár Jánoshoz:

„Tisztelt Polgármester Úr!

 

Információnk szerint Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007-ben a Hódmezővásárhely belterület 12168 hrsz. alatti 3933 m2 nagyságú Hódmezővásárhely, Vöröskereszt utca 5. szám alatti ingatlant a forgalomképtelen törzsvagyonból kivonta és a Generál Média Kft. (képviselő: Holman Endre ügyvezető) részére történő értékesítéséhez hozzájárult, azzal a feltétellel, hogy az ingatlan értékének ellentételezéséül a Kft. havi 670.000 Ft. + Áfa összegben (havi 10.000.000 millió banner megjelenést) hirdetési keretösszeget biztosít 5 éven keresztül (60 hónap) Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata számára a Generál Média Kft. által üzemeltetett illetve az érdekeltségi körében tartozó weboldalakon.

 

Tisztelettel kérjük, tételesen jelölje meg, hogy a jelzett ingatlanügylet létrejöttétől 2011. március 21. napig a Generál Média Kft. mely weblapjain, hány alkalommal, milyen időpontokban és milyen jellegű banner hirdetések kerültek közlésre a fenti ingatlan értékesítésének ellentételezéseként?

A jelzett 600 millió banner megjelenésből eddig hány lehetőséget használt fel Hódmezővásárhely Önkormányzata?

 

Ezen megkeresésünk közérdekű adat megismerésére vonatkozik, amelyet olvasóink tájékoztatása céljából kérünk Öntől.

 

Megtisztelő válaszát várjuk legkésőbb 2011. március 29. nap, 12 óráig."

 

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat