Ma: 2020.09.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Régi idők nagy bűnügyei
Házuk pincéjében évekig láncra verve tartották a halottá nyilvánított idős nőt - „keményen” odavert a bíróság: felfüggesztett börtönbüntetésre és közmunkára ítélte a vádlottakat
Privatkopo.hu 2020.01.21. 7:37:00

A Monori járásbíróság hétfőn ítéletet hirdetett az idős nőt láncon tartó pár ügyében - közölte a Budapest Környéki Törvényszék. A monorierdei férfit és nőt személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádoltak.A nő, akit a pincébe zártak 2010-ig egyedül élt budapesti lakásában. Pszichiátriai betegsége miatt a bíróság 1998-ban cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá helyezte. 2010-ben többször is elhagyta a lakását, anélkül, hogy bárkinek szólt volna, ezért december 28-án eltűntként körözték, majd 2016-ban halottá nyilvánították.

Mint kiderült: 2010-ben a nő megismerkedett a monorierdei párral, akik felajánlották, hogy költözzön hozzájuk, amit saját akaratából meg is tett. A pincében alakítottak ki neki egy lakrészt, velük evett és gyakran segített a ház körül teendőkben. Többször elhagyta a házat, de a pár mindig megtalálta és visszavitte. H.L. első rendű vádlott (H. E. másodrendű vádlott tudtával) lánccal összekötötte és lelakatolta a nő lábait minden alkalommal, amikor a pár elhagyta a házat.

2017 júniusában H. L. úgy megütötte a nőt, hogy nyolc napon túl gyógyuló bordatörést szenvedett. Nem sokkal később, június végén, amikor a pár elhagyta a házat, a megszokott módon láncra verték az idős nőt. Ezúttal azonban a fogolynak sikerült kiszabadulnia, így kimászott a kapun, és a vasúti sín mentén elsétált Vecsésig. Ott egy bolt előtt (jól láthatóan alultápláltan, elhanyagolt állapotban) a kukában turkált, a járókelők kihívták a rendőröket, mivel egy 60 centis lánc lógott a lábán.

H. L. társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének-, valamint testi sértés bűntettében és becsületsértés vétségében 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette a bíróság.

H. E.-t társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettéért a bíróság 200 óra közmunkára ítélte.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat