Ma: 2021.04.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Kaszával támadt a rendőrökre egy 27 éves félnótás, az ügyészség vádat emelt ellene
Privatkopo.hu 2021.03.02. 10:21:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetetthivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozást egy büntetett előéletű, szabolcsi férfi ellen, akivel szemben vádemelésre került sor.2020 novemberében egy agresszív, öngyilkossággal fenyegetőző férfi miatt hozzátartozója tett bejelentést a rendőrségen.

A vádirat szerint a 27 éves ittas férfi kiabálva, több alkalommal megöléssel fenyegette a megjelent rendőröket, miközben különböző tárgyakat vett magához a ház udvarán. A rendőrök többször felszólították a vádlottat, hogy fejezze be az agresszív magatartást, ő azonban ennek nem tett eleget, és egy 1,5 méter hosszúságú fahusánggal, később pedig egy kaszával indult a rendőrök irányába, miközben tovább fenyegette őket.

A rendőrök ekkor elővették szolgálati maroklőfegyverüket, de a férfi a fegyverhasználatra vonatkozó ismételt figyelmeztetést követően dobta csak el a kaszát. 

A rendőrök ezután testi kényszer alkalmazásával megbilincselték a férfit, aki továbbra is ellenállt, miközben az egyik rendőrt lábon rúgta.

Az elkövetés óta letartóztatásban lévő vádlott ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Nyíregyházi Járásbíróságon.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság ítélje 6 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra.

Mivel a vádlott a bűncselekményt próbaidő hatálya alatt követte el, az ügyészség a vádiratban arra is indítványt tett, hogy a bíróság a korábban kiszabott 8 hónap börtön fokozatú szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat