Ma: 2021.08.05.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Privatkopo.hu 2020. 06. 27. 7:26:00

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bírósági ítéletét annak a vádlottnak az ügyében, aki - egy vitát követően - életveszélyes sérülést okozva rálőtt a szomszédja felújítási munkájában segítő sértettre.A 42 éves dunakömlődi férfi 2018 júniusában - ittas állapotban - a szomszédos ingatlanon építési, felújítási munkát végző ismerőseinek felajánlotta segítségét, de mivel hazaküldték, szóváltásba keveredett velük, ami tettlegességig fajult. Visszatérve otthonába tovább szidalmazta az építkezőket, majd az engedély nélkül birtokában tartott lőfegyverrel egyikükre célzott lövést adott le. A mellkason lőtt sértettnél közvetlen életveszélyes állapot alakult ki, életét az orvosok többórás műtéttel tudták csak megmenteni.

Az elsőfokú bíróság a vádlott bűnösségét emberölés bűntettének kísérletében, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettében állapította meg. Ezért 7 év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett jogerős végzésével az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta. A súlyosításra irányuló fellebbezéssel kapcsolatban kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés - az ügyészi álláspontnak megfelelően - valóban enyhe, de kisebb megváltoztatására az eljárási szabályok nem adnak lehetőséget, a büntetés lényeges súlyosítását pedig a másodfokú bíróság nem tartotta indokoltnak.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat