Ma: 2019.02.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Bűnözés a nagyvilágban
3 milliárd 300 milliót fizethetünk vissza az EU-nak a fideszes államtitkár miatt, aki szerint „ez bagatell ügy”
24.hu 2018.02.14. 8:32:00

A miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz is kötődő Elios-ügyhöz hasonlóan a teljes támogatási összeg visszafizetését javasolta az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF Homolya Róbert ügyébenHomolya jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, korábban az uniós pénzosztásért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség végrehajtási elnökhelyettese volt. 2010 óta folyt ellene OLAF-vizsgálat, most zárult le.

Amikor a politikust az NFÜ elnökhelyettesévé nevezték ki, még egy sor projekt folyamatban volt, melyekben közbeszerzési tanácsadó cégei révén volt érdekelt, ezért felmerült az összeférhetetlenség gyanúja. Egyszerűbben: ő dönthetett azon projektek támogatásáról, amiket ő maga készített elő, ez pedig súlyos szabálytalanság.

Homolyát hétfőn a Hír TV meg is kérdezte a vizsgálat eredményéről, ám ő komolytalannak nevezte a vádakat, azt mondta: „ezek nagyon bagatell ügyek”.

Az OLAF két projektet esetében kért korrekciót: a székesfehérvári Szent István Múzeum 651 milliós és az abádszalóki önkormányzat 3,3 milliárd forintos beruházásának uniós támogatásánál. A támogatás mértéke 85%-os volt, ezt kérik vissza. Vagyis összesen 3,3 milliárd forintot.

Semmiség.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat