Ma: 2021.01.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
6 év fegyházbüntetésre ítélték a brazil kokainfutárt
Privatkopo.hu 2020.11.18. 14:41:00

A Fővárosi Főügyészség vádja alapján különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt - első fokon - 6 év fegyházra ítélt a bíróság egy brazil állampolgárt. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett.A vádirat szerint egy 23 éves férfi 2018. november 28-án indult el repülővel Sao Paulóból Lisszabonon át Budapestre, ahová másnap érkezett meg. A férfi kokainnal teli kapszulákat nyelt le külföldön és azokat így hozta Magyarországra. A vádlott egy, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében lévő szállodában szállt meg.

A portugál vámhatóság jelzése alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítői megfigyelés alá vonták a futárt, majd egy nappal később elfogták.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A bíróság a vád szerint bűnösnek mondta ki a vádlottat és őt 6 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 6 évre kiutasította az ország területéről.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség a büntetés jelentős súlyosítása érdekében, a védő felmentésért fellebbezett, a vádlott az ítéletet tudomásul vette.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat