Ma: 2021.08.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Emésztőgödörbe dobta a 3 éves féltestvérét, pedig „nem erre volt nevelve” - ahogy a többi kilenc sem
Privatkopo.hu 2020. 10. 24. 5:59:00

Féltékenységből dobhatta a 3 éves féltestvérét az emésztőgödörbe az a fiatalkorú gyanúsított, akinek csütörtökön letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság. A tizennegyedik életévét be nem töltött gyanúsított négy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.A gyanúsított egy Szerencs közeli településen élt a családjával. A néhai sértett és a fiatalkorú gyanúsított féltestvérek voltak, azonban a gyanúsított „érzelmi okok miatt féltékeny volt” öccsére.

2019 áprilisában a gyanúsított szülői felügyelet nélkül a családi ház udvarán játszott kiskorú testvéreivel és unokatestvéreivel, köztük a 3 éves sértettel. Játék közben a gyanúsított az udvari szennyvízakna fedelét levette, majd a sértett kezét, lábát megfogta és bedobta a gyermeket a derítőbe. Ezt követően a gyanúsított - anélkül, hogy bárkinek szólt volna tettéről - lezárta az emésztőgödör tetejét és bement a lakásba. A kiskorú sértett holttestét több óra elteltével a szennyvízaknában találták meg. Halálát fulladás okozta.

A fiatalkorú gyanúsítottal szemben különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult büntetőeljárás. A tizennegyedik életévét be nem töltött gyanúsított négy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Mivel a fiatalkorú lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott, ezért tartani kell attól, hogy a jövőben a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Az is feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és a védő is elfogadta, ezért a végzés végleges.

Az elkövető és az áldozat anyja azt mondta, fia nem követhetett el ilyen szörnyűséget, hiszen „nem erre volt nevelve”. Az asszony hozzátette: tíz gyereket már felnevelt. Egyedül.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat