Ma: 2020.03.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
4 év és 3 hónap szabadságvesztésre ítélték a püspökladányi „drognagyit”
Privatkopo.hu 2020.02.26. 12:30:00

Négy év és három hónap börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt 67 éves püspökladányi nőt, aki „drognagyi” néven vált hírhedté az országos sajtóban.Az idős asszony az elmúlt öt évben családtagjai segítségével olyan kiterjedt kábítószer kereskedelmet folytatott, amellyel nemcsak Püspökladányban, de a környező települések nagy részén is ellátta az elsősorban fiatal felnőtt korú fogyasztókat. A marihuánától kezdve a speeden, az extasyn át egyéb amfetamin származékokig szinte mindent lehetett kapni nála.

A kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény kapcsán a bíró súlyosító körülményként emelte ki, hogy az asszony a családtagjai között egyfajta irányító szerepet is betöltött és őket akkor is ebből a bűncselekményből támogatta, amikor azokat már szintén hasonló cselekmények miatt eljárás alá vonták vagy elfogták.

A nő a távmeghallgatással zajló tárgyaláson beismerte a bűnösségét, kizárólag azt vitatta, hogy mikor kezdett bele a bűnös tevékenységbe, valamint az eljárás legvégső szakaszában a lefoglalt pénzösszegekről azt állította, hogy azok nagyobb része a család legális bevételeiből származó megtakarítás és nem bűncselekményekből származik. Az asszony kérte letartóztatásának megszüntetését egészségi állapotára, gyermekeire és unokáira hivatkozással. Ezt azonban a bíróság elutasította.

A Püspökladányi Járásbíróság 4 év és 3 hónap börtönbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a nőt kábítószer-kereskedelem miatt, továbbá a tőle lefoglalt 682 ezer forint és 50 euro készpénz vonatkozásában vagyonelkobzást, a kábítószer esetében pedig elkobzást rendelt el. A nőnek közel 875 ezer forintos bűnügyi költséget is fizetnie kell.

A bíró az ítélet indokolásában elmondta, hogy az asszony és családtagjai elfogásával és az igazságszolgáltatás elé állításával jelentős lépéseket tettek a régió egy családi vállalkozásban működő meghatározó terjesztői hálózatának felszámolására.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, az asszony és védője az elkobzás alá eső vagyon vitatása mellett enyhítés iránt terjesztett elő fellebbezést.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat