Ma: 2021.02.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Börtönbüntetésre ítélték a dohánycsempész banda tagjait
Privatkopo.hu 2021.01.20. 5:59:00

Első fokon börtönbüntetésre ítélte a bíróság Budapesten egy bűnszövetségben elkövetett dohánycsempészettel vádolt társaság öt tagját, akiket bűnösnek mondtak ki orgazdaságban is. A Fővárosi Főügyészség négy vádlott esetében súlyosításért fellebbez.A Fővárosi Főügyészség két - egyesített - vádiratának lényege szerint három férfi - 60, 62 és 38 évesek - 2014 áprilisáig tisztázatlan eredetű, a jövedéki adózás alól kivont dohányárut szereztek meg és tároltak, kialakítva egy feladatmegosztáson alapuló, szervezett elkövetési rendszert.

Az adózatlan dohány egy részét a bűnszövetség - más szállítmánynak álcázva - az Egyesült Királyságba csempészte, azért, hogy ott piacra dobja. A trióhoz az utolsó hónapban, a rendszeres együttműködés szándékával csatlakozott az egyik vádlott 60 éves testvére, illetve az elfogás előtti, utolsó, jelentős értékű szállítás erejéig egy 47 éves férfi is.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat