Ma: 2020.10.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Csoportos rablás Zalában
Privatkopo.hu 2020.09.25. 15:00:00

A három pacsai elkövető, köztük egy fiatalkorú fiú, 2019 májusában, előre kitervelt módon, hamis szexuális ígéretre hivatkozva, erőszakkal követelt pénzt a Bocföldén élő egyedülálló férfitól.A háromtagú bűnbanda büntetlen előéletű, 23 éves férfi tagja azzal kereste fel két ismerősét, egy fiatalkorú fiút és egy 25 éves lányt, hogy egy volt munkatársától milyen ötlettel tudnának pénzt szerezni.

A terv lényege azt volt, hogy késő este azzal keresik fel otthonában egyedül élő áldozatukat, hogy interneten keresztül szexuális szolgáltatásra rendelt egy lányt - akit szereposztásuknak megfelelően a banda nő tagja alakít - és követelni fogják tőle, hogy fizesse ki a rendelést. A megállapodásuk része volt az is, hogy mindhárman határozottan és erőszakosan lépnek majd fel a férfivel szemben, szükség esetén bántalmazással is megfenyegetik, hogy a megfélemlítés hatására fizessen nekik.

Késő éjszaka személygépkocsival érkeztek a férfi bocföldei házához, ahová a férfi által személyesen nem ismert fiatalkorú férfi és a nő kopogott be, majd előadva kitalált történetüket közölték, hogy amennyiben a férfi ott, azonnal nem hajlandó fizetni, akkor megveretik. A fiatalkorú be is lépett a szobába és pénzt keresve emelgetni kezdte az ágyneműket és kiabálva, továbbra is a megveretésével fenyegetődzve pénzt követelt. Ennek hatására a férfi magához vette telefontokjában tartott 4000 forintját, amit a fiú rögtön kikapott a kezéből, majd amikor megtudták, hogy a bankszámláján is van pénz, ismételt fenyegetéssel beültették a ház előtt várakozó autóba és a legközelebbi bankautomatánál kivetették vele és elvették tőle a maradék 19 000 forintját.

Visszafelé  az úton kidobták az ablakon a mobiltelefonját, hogy ne tudjon azonnal segítséget kérni.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindhárom személy ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon és börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat