Ma: 2021.04.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Bíróság előtt a rendőrökre bozótvágóval támadó „kiccsalád”
Privatkopo.hu 2021. 04. 08. 9:22:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség készenlétes ügyészei húsvéthétfőn egy rendőrökre támadó anya és fia őrizetét rendelték el.Az ügy előzménye: 2021. április 4-én, éjszaka egy családi konfliktus miatt kértek rendőri segítséget, amely során egy férfi megütötte az édesanyját. Az ittas férfi önkárosítással, valamint a családtagjai elleni erőszakos magatartással fenyegetőzött, ezért a rendőrök vele szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak.

Eközben a férfi anyja a rendőröket azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem engedik el a gyermekét, akkor megtámadja őket és bajuk lesz.

Ekkor az intézkedés alá vont férfi testvére is kijött az házból, és egy 52 centiméter pengehosszúságú bozótvágó késsel hadonászott, azzal többször a ház falába ütve megöléssel, lefejezéssel fenyegette meg a rendőröket arra az esetre, ha nem engedik el a fivérét, vagy bemennek az ingatlanba.

A rendőr elővette szolgálati maroklőfegyverét és felszólította a büntetett előéletű, ittas férfit, hogy hagyjon fel az agresszív magatartással és vesse alá magát a rendőri intézkedésnek, amelynek a férfi végül eleget tett.

Az 53 éves - szintén ittas - nő továbbra is kiabálva követelte, hogy engedjék el gyermekét, miközben megragadta a rendőr ruházatát és így próbálta kiszabadítani a fiát, amely magatartást csak akkor hagyott abba, amikor észlelte a megerősítő rendőri erő közeledését.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte mindkét elkövető őrizetét, és bíróság elé állította őket.

Az Encsi Járásbíróság - vád szerint - bűnösnek mondta ki a vádlottakat, és a nőt egy év és hat hónap, végrehajtásában három évre felfüggesztett, míg a fiát két év és hat hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte, a bozótvágót pedig elkobozta.

Az ítélet a nő vonatkozásában jogerős, a férfi fellebbezést jelentett be az ítélet és az ügyész indítványára elrendelt letartóztatás ellen, míg az ügyész tudomásul vette a bíróság valamennyi döntését.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat