Ma: 2020.06.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
4 év és 6 hónap börtönbüntetésre ítélték a brutális balmazújvárosi rablót
Privatkopo.hu 2019.04.24. 12:38:00

A Debreceni Járásbíróság - első fokon - ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, aki súlyosan bántalmazott és kirabolt egy férfit Balmazújvárosban. A bíróság bűnösnek mondta ki R. E.-t rablás bűntettében, testi sértés bűntettében és közokirattal visszaélés vétségében, ezért őt - mint különös visszaesőt - 4 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítéleti tényállás szerint 2018. november 11-én, a hajnali órákban R. E. egy balmazújvárosi sörözőben elhatározta, hogy a sértett kabátjának belső zsebében lévő pénztárcát eltulajdonítja. A sértett kerékpárját tolva távozott a vendéglátóhelyről, a vádlott pedig követni kezdte a férfit. Egy közeli utcában R. E. - előzetes szóváltás nélkül - ököllel arcon ütötte a sértettet, aki ennek hatására elvesztette az egyensúlyát és a földre esett.

Ezt követően a 20 éves vádlott két-három alkalommal a férfi fejét ököllel megütötte, majd a kabátja belső zsebéből kivette a pénztárcát, amelyben 14 200 forint és a sértett személyazonosító és lakcím igazolványa volt. A sértett megkérte a támadót, hogy adja vissza a tárcát, ekkor R. E. a férfit a fején megrúgta, majd távozott. A vádlott a tárcából a pénzt útközben kivette, majd a pénztárcát a benne lévő iratokkal együtt egy füves területre dobta. A sértett a bántalmazás során 8 napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett.

Dr. Fejes Sándor bíró a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetett előéletű, különös visszaeső, a bűncselekményt ittas állapotban, feltételes szabadság hatálya alatt követte el. Ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte a férfi ténybeli beismerő vallomását, megbánó magatartását, a nyomozó hatósággal való együttműködését, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermekről kell gondoskodnia.

Az ítélet nem jogerős, azt a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat