Ma: 2021.04.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Közérdekű címek, telefonszámok
Vádemelés a nők nyakából aranyláncokat kitépő férfi ellen
Privatkopo.hu 2021.02.27. 4:54:00

Kétrendbeli minősített rablás, valamint lopás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 28 éves férfival szemben, aki 2020 augusztusában három nő nyakából próbálta kitépni az arany nyakláncot, Várpalotán, ám mindegyik esetben csak a medált sikerült megszereznie.A vádirat szerint az elkövető először 2020. augusztus 19-én, délelőtt egy 69 éves, az utcán gyalogosan közlekedő asszonyhoz lépett oda, és azzal a felkiáltással, hogy a lánc az ő anyjáé, megkísérelte elvenni a nyakláncát. A sértett észlelve a férfi szándékát, próbálta megakadályozni a lopást, megfogta az ékszerét, így a vádlott az elszakadt láncról csak a 34 000 forintot érő medált tudta elvenni, amellyel azután elszaladt.

Az elkövető három nappal később, az esti órákban egy utcai padon ülő, és szintén aranyláncot viselő nőre figyelt fel, és az ő nyakából is megpróbálta kitépni az ékszert. A lánc ez esetben is elszakadt, de azt a sértett meg tudta védeni, ám a rajta lévő 117 000 forint értékű medált a vádlott megszerezte és elfutott vele a helyszínről.

A vádlott augusztus 25-én, délután egy 81 éves, ugyancsak egy köztéri padon ülő nőt szemelt ki, hogy nyakláncát megszerezze. Hátulról közelítette meg a sértettet, akinek kezei az ölében lévő táskáján pihentek. A férfi hirtelen az asszony ölébe feküdt, amellyel a sértett kezeit leszorította, ezzel mozgásképtelenné tette, majd a lánchoz kapott. Az ékszer kapcsa azonban kinyílt, ezért a vádlott ismét csak a láncról lecsúszó 38 000 forintot érő medált tudta megszerezni.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak azzal, hogy az előkészítő ülésen történő beismerése és a tárgyalásról történő lemondása esetén 7 év és 6 hónap fegyházbüntetést szabjon ki vele szemben, illetve 8 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat