Ma: 2021.01.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Régi idők nagy bűnügyei
Nem alhat nyugodtan a Fenyő-gyilkosság megrendelője: meghozták Rohácot

Kommandósok gyűrűjében hozták vasárnap Pozsonyból - úgy tudjuk, Párkányon és Szobon keresztül, páncélautón, helikopteres kísérettel - Budapestre Jozef Rohacot, akit a Fenyő-gyilkosság elkövetésével gyanúsít a rendőrség.

A Fidesz markában Rohác hajszála: levadászhatják a bögyükben lévő volt televíziós producert?

Újabb, immáron a sokadik szál merült fel Fenyő János médiavállalkozó kivégzésével kapcsolatban. Állítólag a szlovák Jozef Rohác DNS-e megegyezik azzal a mintával, amit a gyilkos által használt sapkában talált hajszálból nyertek a szakemberek, sőt, a legújabb hírek szerint a magyar nyomozók egyértelműen tudják bizonyítani, hogy Rohác kezében volt a Fenyő életét kioltó Agram típusú géppisztoly. Állítólag.

Két halott a dűlőúton

Vértesszőlős egy kicsiny, békés falu Tatabánya és Tata között. Békés mindennapjaikat élik a település dolgos lakói. A legnagyobb bűneset a faluban talán a hétvégi házak időszakos feltörése, vagy kerékpárlopás a kocsma előtt. Majd valami megváltozik. 1999.március 31-én brutális gyilkosság történik a falu határában. Nem is gyilkosság, inkább szabályszerű mészárlás. Indítéka, és tettese a mai napig felderítetlen - és talán az is marad...

„Nem polgártárs, hanem prédára járó állat emberi alakban” - egy ma is időszerű 1908-as elemzés a cigányokról

„Amíg embereknek nézik és nem dúvadaknak e kóbor emberi állatokat, addig nem is férnek életterük közelébe” , a cigány „nem polgártárs, hanem prédára járó állat emberi alakban", "kipusztításukról külön törvényt kell hozni” - ilyen megállapítások olvashatók alább található lapszemlénkben. Ugyan a kóborlás ma már nem jellemző a cigányságra, a bűnöző életmód annál inkább, így a szöveg legnagyobb része akár ma is keletkezhetett volna. Ha merné ma újságíró így kimondani az igazságot... Súlyos következmények nélkül…

Rendezik a cigánykérdést: munkatáborokba kerülnek a kóborcigányok

A hír ugyan 70 évvel ezelőtti, de a cigánykérdés azóta is rendezetlen…

Újból kísért a cigánykérdés rendezése

„Hétről-hétre tolvajcigányok foglalkoztatják a rendőrséget és a bíróságokat - Szerdán hat cigányt ítélt el a győri törvényszék.” (Győri Nemzeti Hírlap, 1941. május 30.)

Elhunyt Csupati bácsi, a legendás Kántor gazdája

Életének 82. évében meghalt Tóth Tibor, azaz Csupati bácsi. Ő volt a legendás nyomozókutya, Kántor gazdája. Lakóhelyén, Szombathelyen érte a halál.

Viszlát, az akasztáson!
1975-ben egy nyolcéves kislány eltűnése miatt volt pánikban az egész ország. Hetekkel később találták meg a gyerek holttestét, majd elfogták a gyilkosát is, Miskei Imrét, akit korábban már elítéltek pedofíliával kapcsolatos bűncselekmény miatt.
Mást ítéltek el: 11 évet ült ártatlanul a martfűi kéjgyilkos helyett

Egy évtizeden keresztül büntetlenül támadta meg áldozatait egy kéjgyilkos Szolnok megyében az ötvenes és a hatvanas években. A kéjgyilkos helyett egy tiszaföldvári férfit ítéltek el, aki 11 évet húzott le a szegedi Csillag börtönben. Riport csak 18 éven felülieknek!

Richter Richárd ámokfutása a Csillag börtönben: 26 éve ölt a késdobáló gyilkos

A magyar büntetés-végrehajtás történetében egyedülálló bűncselekmény zajlott 26 évvel ezelőtt, 1984. október 19-én a Szegedi Fegyház és Börtönben. Richter Richárd elítélt két művezetőt megölt, négyet súlyosan megsebesített a börtöngyárban ámokfutása során. Miután közülük egy később a kórházban meghalt, kimondta a bíróság: Richter büntetése legyen halál. 1985-ben, a börtön alapításának 100. évében, a Csillag akasztóudvarán szorult meg Richter nyakán a kötél.

Életszerűtlennek tűnik a volt főrendőr Fenyő kivégzésével kapcsolatban előadott sztorija

Nem mindenben állított igazat a tv2 „Esti Frizbi Hajdú Péterrel” című műsorának legutóbbi adásában Chilkó Ferenc, a BRFK életvédelmi alosztályának egykori vezetője. Más részleteket tekintve pedig életszerűtlennek tűnt a Fenyő-gyilkosság kapcsán előadott sztorija.

Kiirtották a szegedi cukrász családját (1994.)

1994 elején, Orosházán, Szegeden és Szabadkán az előző évi kecskeméti tragédiához kifejezetten hasonló gyilkosságok történtek. Valamennyit a hidegvérű, profi kegyetlenség jellemezte. Szegeden a közismert Z. Nagy család kiirtása rázta meg a várost.

Megdöbbentő információk Fenyő kivégzéséről! Egy albán bűnöző a tett színhelyéről „jelentett” a BRFK volt életvédelmis ezredesének

Egy albán bűnöző a gyilkosság helyszínéről felhívott egy volt magas rangú rendőrtisztet, a beszélgetés nagyon rövid volt, és úgy vélem, az egykori főrendőr tudhatja a bűncselekmény megfejtését - állította Labanc Ferenc egykori operatív főnyomozó a tv2 „Esti Frizbi Hajdú Péterrel” című bulvárműsorában.

A Los Angeles-i magyar maffia nyomában
Üzletembereket, a kilencvenes évek leszámolásos merényleteinél célpontként felbukkant alvilági figurákat, és az LGT zenekar Amerikában meggyilkolt gitárosát is összefüggésbe hozták rendőrségi források azzal a bűnszervezettel, amely a hetvenes-nyolcvanas évektől a rendszerváltásig regnált Kaliforniában. De vajon mi a valóság és mi csupán legenda mindabból, amit az amerikai és magyar bűnüldözők egyaránt a Los Angeles-i magyar maffiaként emlegettek anno?

Fenyő-gyilkosság: az egykori operatív főnyomozó tudja, ki ölette meg a médiamogult

Labanc Ferenc fejében összeállt a kép arról a bűntényről, amely megoldása a mai napig nem született meg. A volt kiemelt operatív főnyomozó minden apró részletre kiterjedő magyarázatot adott a médiavállalkozó, Fenyő János meggyilkolásával kapcsolatban a tettestől egészen a megbízó(k)ig...

Cikkek: 1-15 16-30 31-33
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat